Hogyan használd - HÍREK ÉS ÉRDEKLŐDÉSI TERÜLETEK

2021-05-29 20:15:30-kor,Windows 10 kategóriában

Az új tálca funkció

Windows 10 rendszeren a "hírek és érdeklődési területek" egy új widget, amely a tálcán érhető el, és gyors hozzáférést biztosít a helyi időjárási és forgalmi információkhoz, felkapott hírekhez, sportokhoz, részvényekhez és egyebekhez, a Start Élő csempék paneljéhez hasonló, egymásra rakható blokkokban a menü.

A funkció ikonként jelenik meg, amely az aktuális időjárást ábrázolja az Ön tartózkodási helyéről az értesítési terület mellett, és úgy lett kialakítva, hogy a Windows 10 rendszeren könnyen elérhető legyen.

A "hírek és érdeklődési területek" tálca widget testreszabható, ami azt jelenti, hogy módosíthatja a megjelenő tartalmat. Ha talál valami érdekeset, de nincs elég ideje, mindig mentheti későbbi megtekintés céljából, vagy meg is oszthatja.

Eredetileg a funkció azzal a verzió frissítéssel érkezett volna, amelyet a Microsoft 2021 őszére tervezett. De a widget már most kezd lassan megjeleni a Windows 10 2004-es, 20H2 és 21H1 verzióknál.

Ebben a Windows 10 útmutatóban végig vezetem a lépéseken a Hírek és érdeklődési területek tálca widget használatának megkezdéséhez.

Hogyan navigálhat a hírek és érdeklődési területek widgeten

A Windows 10 rendszeren a hírek és érdeklődési területek egy egyszerű widget. A tálca jobb oldalán egy ikon jelzi az aktuális időjárást. A widgetet úgy nyithatja meg, hogy a widget fölé viszi az egeret, vagy rákattint az ikonra.

A jobb oldalon találhatók az időjárási és egyéb információs kártyák (például pénzügyek, sport és forgalom). Ha el akarja rejteni ezen kártyák bármelyikét, kattintson a jobb felső sarokban található További beállítások (három pontozású) gombra, és válassza a Történet elrejtése lehetőséget.

Az időjárási és a közlekedési kártyák esetében szükség szerint megváltoztathatja a helyét is. Ha a pénzügyi kártyát használja, a helyi menü új szimbólumok hozzáadását is lehetővé teszi.

Kattintson a További beállítások (hárompontos) gombra, és a Megosztás gombra kattintva kimásolhatja a linket, vagy megoszthatja azt a közösségi média platformjain keresztül. Választhatja a Mentés későbbre lehetőséget is, hogy később megtekinthesse fiókja Saját mentései szakaszában.

A bal oldalon megtalálja a népszerű történetek kártyát, amely az adott pillanatban a legérdekesebb történeteket tartalmazza. Vannak további kártyák is, amelyek különböző hírportálok cikkeit tartalmazzák.

Bár a hírcsatorna tartalma automatikusan frissül, a tartalom frissítéséhez megtalálja a Frissítés gombot is.


Díjnyertes VPN - most 65%--os kedvezménnyel!

5000+ szerver 60+ országban (folyamatosan bővülő rendszer) - a legnagyobb VPN szerver hálózat a bolygón!

Nincs sávszélesség vagy adatkorlát a VPN forgalom számára

Kockázatmentes 30 napos pénz-visszafizetési garancia

6 eszközt tud egyszerre összekapcsolni egy NordVPN fiókkal

Katonai szintű AES-256-GCM titkosítás csak a legbiztonságosabb protokollok használatával: OpenVPN (UDP és TCP), IKEv2 / IPSec, NordLynx (WireGuard alapján)

A NordVPN feloldja az összes fő streaming szolgáltatást: Netflix, HBO GO, Amazon Prime, Pandora, Disney +, Hulu, Youtube, BBC Player. Nézzen olyan tartalmakat is amelyek a tartózkodási helye miatt nem elérhetőek.

Hogyan lehet személyre szabni a hírek és érdeklődési területet

Bejelentkezés (csak helyi fiók)
Ha a Windows 10 rendszert helyi fiókkal használja, akkor is hozzáférhet a widget funkciókhoz. Ha azonban személyre szabottabb tartalmat szeretne látni, és a beállításokat az egyes eszközök között, akkor be kell jelentkeznie a Microsoft-fiókjával.

Bejelentkezés Microsoft fiókkal a Hírek és érdeklődési területek widgetbe:

Nyissa meg a tálca widgetet.
Kattintson a jobb felső sarokban található Beállítások (hárompontos) gombra.
Válassza a Bejelentkezés Microsoft-fiókkal lehetőséget.
Kattintson a Fiók hozzáadása lehetőségre.
Folytassa a képernyőn megjelenő utasításokkal.
Miután végrehajtotta a lépéseket, személyre szabottabb hírcsatornát kap, és a testre szabási beállítások szinkronizálódnak az összes eszközön.

Érdeklődések kezelése

Van lehetősége megadni, hogy milyen témában szeretne híreket olvasni és látni illetve, hogy melyik hírportáloktól szeretné ezeket a híreket látni.
Ennek beállításához csak kattintson a az "Érdeklődési körök kezelésére" a widget tetején.

Hírek és érdeklődési területek widget tálca beállításainak módosítása

A widget számos egyéb beállítást is tartalmaz a tálca területének optimalizálásához. A beállítások eléréséhez csak kattintson jobb egér gombbal a tálcára majd a Hírek és Érdeklődési területek opció alatt megtalálja a beállítási lehetőségeket.

Tálca frissítések csökkentése beállítás
A Hírek és érdeklődési terület widget egy extra lehetőséget is tartalmaz az adatfelhasználás minimalizálására, amikor a rendszer frissíti a hírcsatorna tartalmát. Általában akkor lehet hasznos ez az opciót, ha korlátozott internetkapcsolathoz csatlakozik, és meg akarja akadályozni a korlátok túllépését.

Widget megnyitási beállítás
Ha nem akarja, hogy a widget mindig megnyíljon amikor csak elviszi az egeret fölötte akkor szedje ki a pipát a "Megnyitás rámutatáskor" opciónál.

A Hírek és érdeklődés területek widget alapértelmezés szerint engedélyezve lesz a Windows 10 rendszeren, de ha nem találja hasznosnak a tálca widgetet, akkor azt elég egyszerűen letilthatja csak pipálja ki a "Kikapcsolás" opciót a beállításoknál.

Összegzés

Véleményem szerint ez egy jó kis extra funkció. Azért is tetszik mivel teljesen személyre szabható és ha nem akarjuk használni akkor tényleg csak egy kattintással kitudjuk kapcsolni és nem kell vele soha többé foglalkozunk. Hogy tetszik ez az új funkció, fogja majd használni? 

Partner


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!
Váltás gyengénlátó verzióra!