INGYEN - Windows 10 licensz

2021-05-29 19:38:16-kor,Windows 10 kategóriában

2015-ben mikor megjelent a Windows 10 akkor a Microsoft kínált egy olyan lehetőséget Windows 7, 8 és 8.1 felhasználóinak, hogy ingyenesen felfrissíthetnek a Windows 10-re és kapnak egy ingyenes digitális licencet.

Nagyon sokan éltek ezzel a lehetőséggel és mai napig ezzel a licensszel rendelkeznek és használják a Windowst. Viszont sokan nem tudják, hogy ennek a licensznek azért van egy nagy korlátja, ami nem más, hogy ha hardware csere történik tehát belső eszközt cserélsz (alaplap, memória stb.) vagy magát a számítógépet cseréled le ez az ingyenes licence elvész!

Ez egy nem mozgatható és nem újra aktiválható licensz hardware csere esetén. Amit tudsz csinálni az az újratelepítés de figyelned kell, hogy a megfelelő kiadást telepítsd vissza mert csak akkor fog újra aktiválódni ez az ingyenes digitális licence.

És akkor beszéljünk arról, hogyan tudsz ma 2021-ben ingyenes Windows 10-es digitális licenszhez jutni. Lényegében ugyan úgy, mint 2015-ben. Megint van lehetőség ingyenesen felfrissíteni Windows 7, 8 és 8.1 verziókat Windows 10-re. Ennek több oka is van, hogy miért.

Először is 2020 január 14.-én megszűnt a Windows 7 terméktámogatása, ami annyit jelent, hogy nem érkeznek rá már frissítések és hivatalos Microsoft telefonos ügyfélszolgálaton is maximum a beaktiválásában segítenek neked.

Illetve itt van a Covid szituáció, ami miatt több millióan tanulnak és dolgoznak otthonról. A Microsoft Office alkalmazások elvileg még mindig kompatibilisek a Windows 7-tel de a felhasználók többsége azért nem ezt tapasztalja. Így gondolom ezért is elérhető megint ez az ingyenes felfrissítés.

Leírom lépésről lépésre, hogy mire van szükséged az ingyenes Windows 10-es licenszhez és megmutatom, hogyan tudod felfrissíteni a számítógépedet.

Amire szükséged lesz

Feltelepített Windows 7, 8, 8.1 (jogtiszta)

Csak a termékkulcs nem lesz elég. Azon a gépen amelyiken rendelkezni akarsz az ingyenes Windows 10-el felkell, hogy telepítve legyen egy a fent említett Windows-ok közül!

Feltelepített Windows 7, 8, 8.1 (vagy nem jogtiszta)

2015-ben olyan gépek is felfrissültek és megkapták az ingyenes jogtiszta Windows 10-es licenszet amelyeken nem jogtisztán volt aktiválva a régebbi verzió. Ezt nem garantálom, hogy most is működik azért! :D  

Kompatibilitás ellenőrzés

Győződj meg arról, hogy számítógéped képes lesz-e a Windows 10 megfelelő futtatására. Menj a laptopod vagy hardware eszközeidnek a gyártói weboldalára és nézd meg, hogy vannak-e elérhető illesztőprogramok Windows 10-hez.

Számítógép frissítése Windows 10-re

Media Creation Tool letöltése a Microsoft weboldaláról. Kattints a flopy ikonra! Ezzel az eszközzel fogjuk elvégezni a rendszeren belüli frissítést akár a személyes fájlok megtartásával is. 
Miután a fájl letöltődött indítsuk el azt. Először el kell fogadnunk a Felhasználási feltételeket. Ezután elkezdi előkészíteni a dolgokat. Ez hosszabb időbe is beletelhet. Miután ezt betöltötte a "Mit szeretne tenni?" ablakot fogod látni és itt válaszd a "Ezt a gépet frissíteni most" opciót. Ezután a telepítő megfogja kérdezni, hogy megakarod tartani a személyes fáljaidat/alkalmazásaidat vagy töröljen le mindent a frissítés során. Itt válaszd ki a neked megfelelőt. Majd kattints a továbbra és már el is indult a frissítés. Ez egyes gépeken akár 1-2 óra is lehet majd!! Telepítés utána a Gépház>Frissítés és Biztonság/Aktiválás menüpont alatt a kötvetkezőt olvashatjátok majd: Windows-t digitális licenszel aktiválták. 
Egyes Windows 7, 8, 8.1 kiadásoknál nem fogja azt az opciót felajánlani a telepítő, hogy személyes fájlok/alkalmazások megtartásával frissítsd a gépet. Ebben az esetben mentsd le az adataidat és folytasd a telepítést. 
Nem számít melyik opcióval frissítetted a számítógépet a frissítés után ERŐSEN ajánlott egy tiszta telepítést elvégezni a számítógépen. Ez annyit jelent, hogy a személyes fájlaidat lemented és készítesz egy Windows 10 usb telepítőt a media creation toolal majd újratelepíted a Windows 10-et. Ha Windows 10 Home rendszered van akkor azt telepítsd vissza ha Pro akkor pedig azt csak ebben az esetben fog automatikusan aktiválódni a Windows 10 az újratelepítés után.   
Használd ki a lehetőséget amíg lehet! Nem lehet tudni, hogy ez meddig lesz elérhető vagy ha visszavonják akkor elérhetővé teszik-e megint. Véleményem szerintem mikor a Windows 8.1 terméktámogatása is lejár majd akkor is elérhető lesz ez a lehetőség de ez csak egy tipp. 

És ennyi! Van egy ingyenes Windows 10 licenszed! Ha teszett, amit olvastál likeold és oszd meg ismerőseiddel is. Amennyiben bármi kérdésed van írd meg azt alul a komment szekcióban.


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!
Váltás gyengénlátó verzióra!