NYOMTATÁS | KÉK HALÁL! | KB5000808 MÁRCIUSI FRISSÍTÉS

2021-05-29 19:51:48-kor,Windows 10 kategóriában

Már megint itt tartunk...

Mai napig azt vallom, hogy ha egy számítógép karban van tartva akkor különösebb problémái nem lesznek a Windows 10 frissítésekkel. A saját és ügyfeleim számítógépe megfelelően működik és probléma nélkül frissülnek. Na de vannak azok a frissítések, amik tuti zűrt okoznak majd a gépeden és ilyen a mostani márciusi frissítés is. 

Windows 10 20H2 alatt ez a frissítés a KB5000802

Windows 10 1909 alatt ez a frissítés pedig a KB5000808

Milyen problémákat okozz a frissítés?

Az esetek 95%-ban nyomtatással kapcsolatos problémák. Nyomtatáskor kék képernyőt kapunk, nem lehet nyomtatni vagy nem lehet telepíteni nyomtatót stb. A maradék 5%-ban pedig lassab rendszer betöltés, random kék képernyő, programok helytelen működése és lassabb rendszer. Persze vannak felhasználók, akiknél meg semmi probléma nincs, mint példul jómagam is. 

MEGOLDÁSOK

Ha válaszható a frissítés és még nem telepítetted akkor egyszerűen csak ne telepítsd fel. 

Ha már feltelepült a frissítés és problémákat okozz akkor a következőket tudod tenni:

  • Frissítés törlése és frissítések szüneteltetése 7 napra. 

Gépház>Frissítés és biztonság>Frissítési Előzmények>Frissítések eltávolítása> A listában kikeresed a fent említett frissítést majd az Eltávolításra kattintasz. Miután a rendszer újraindult menj vissza a Frissítés és Biztonság menüpont alá és kapcsold be, hogy 7 napig szünetelteted a frissítéseket. Sok felhasználó jelezte már ezt a problémát így valószínűleg a Microsoft 7 napon belül küldi is a javító frissítést tehát amikor lejárt a frissítések szüneteltetése már bátran telepíthetjük az újabbakat. 

  • Frissítés törlése Parancssorból (cmd) amennyiben a Gépházból nem tudtad törölni. 

Start menü>Parancssor megnyitása rendszergazdaként>parancs beírása>wusa /uninstall /kb:5000802 /quiet /promptrestart>Enter>A számítógép automatikusan újra fog indulni>Ezután pedig menj a Frissítés és Biztonság menüpontba a Gépházban és állítsd le te is a frissítéseket a következő 7 napra. 

  • Ha pedig számítógéped esetleg a kritikus csoportba tartozik tehát nem is tölt be mindenféleképpen egy szakember felkeresését ajánlom a számodra. A jó hír, hogy jó magam is szakember vagyok így keress engem bizalommal a hét bármely napján. Távsegítséggel segítek ügyfeleimnek ezzel biztosítva a gyors és kényelmes hibaelhárítást. 

UPDATE! - 2021.03.16

Meg is érkezett a javító firssítés, ami a KB5001567 névre hallgat! Ha esetleg megállítottad a frissítéseket bátran engedélyezd őket és az előbb említett javító frissítést telepítsd fel. Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!
Váltás gyengénlátó verzióra!