Windows 10 21H1 - Az új funkciófrissítés és, amit eddig tudunk

2021-05-29 19:56:15-kor,Windows 10 kategóriában

Windows 10 21H1

A Windows 10 21H1 verziója olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek javítják a biztonságot, a távoli hozzáférést és a minőséget. A frissítésben kiadott funkciók azokra az alapvető szolgáltatásokra összpontosulnak, amelyekre a felhasználók jelenleg a leginkább szükségük van. Tehát úgy optimalizáltuk ezt a kiadást, hogy támogassuk a felhasználók legsürgetőbb igényeit.

Windows Hello többkamerás támogatása és biztonsággal kapcsolatos teljesítményjavítások

  • A Windows Hello többkamerás támogatása a külső webkamerát fogja alapméretezettként beállítani olyan esetekben amikor beépített kamera és külső kamera is elérhető. 
  • A Windows Defender Application Guard teljesítményjavítások, beleértve a dokumentumnyitási szituációk optimalizálása is.
  • A Windows Management Instrumentation (WMI) csoportházirend-szolgáltatás (GPSVC) frissíti a teljesítmény javítását a távoli munkamódszerek támogatásához.


Azok akik Windows 10 2004-es vagy a 20H2-es verzióval rendelkeznek az új kiadásra történő frissítés számukra gyors telepítési élmény lesz, mivel a frissítés havi frissítésként települ. 

Következő lépések

A funkciófrissítések fejlesztésének és publikálásának többrétegű megközelítése folytatódik, és magában foglalja a Windows Insider Program teljes kihasználását a felhasználók visszajelzéseinek és a minőséggel kapcsolatos információk megismeréséhez. Feburár 17.-én elkezdték a 21H1 verziókat kibocsájtani a Windows Insider Program Beta csatornán található Windows tesztelók számára. A Windows 10 21H1 verzió széles körű elérhetősége később, a naptári év első felében kezdődik.

Összegzés

Biztos, hogy érkeznek még újabb hírek ezzel a funkciófrissítéssel kapcsolatban, amiben majd további részleteket ismerhetünk meg. Ez a frissítés tényleg inkább a Home Office-ban dolgozók részére lesz fontosabb bár inkább a cégek rendszergazdái fogadják majd nagyobb örömmel fogadni ezeket az update-okat. Jelenleg semmi komolyabb funckió frissítésről nincs szó, ami átlag felhasználókat is érintene. Természetesen, mint minden ilyen frissítéssel érkeznek biztonsági és egyéb kisebb hibákat javító frissítések  is. 

Az én tanácsom a verzió frissítésekkel kapcsolatban legyen szó bármelyikről is, hogy ne telepítsük őket azonnal. Várjunk minimum 2 hetet de inkább 4-et a megjelenéstől számítva. Ha pedig telepítjük legyen az bármikor is és a számítógépünk nem működik megfelelően akkor ne felejtsük el az visszaállási opciót az előző verzióra!

Visszaállás előző verzióra:
Gépház>Frissítés&Biztonság>Helyreállítás>Visszaállás előző verzióra 

Ami nagyon fontos, hogy a verzió frissítés után 10 napunk van rá, hogy visszaálljunk az előző verzióra! Ha eltelt a 10 nap akkor csak úgy lehet visszaállni előzőverzióra ha manuálisa telepítjük újra a számítógépet. 


Van olyan funkció vagy beállítás, amit már nagyon szeretnél, hogy elérhető legyen a Windows 10-ben? Kommentbe írd meg ezt a funkciót. 


Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!
Váltás gyengénlátó verzióra!