NEKED SE MŰKÖDIK? - MICROSOFT STORE HIBA

2021-06-23 15:24:28-kor,Windows 10 kategóriában

Probléma leírása

Amikor egy felhasználó a Microsoft Store-ban bármelyik programot szeretné telepíteni vagy megvásárolni a "Megrendelés" vagy "Beszerzés" gomb megnyomásával akkor semmilyen folyamat nem indul el tehát jelenleg az érintett felhasználók nem tudnak se vásárolni se az ingyenes programokat telepíteni. Jelenleg úgy tűnik, hogy csak a legújabb Windows 10 verzió alatt (21H1) jelentkezik ez a probléma.

Windows 10 verzió ellenőrzése: Géphház>Rendszer>Névjegy>Windows Specifikációk>Itt megtalálja a verzióját. 

Hibaelhárítási Lépések

A következő hibaelhárítási lépések alkalmazhatóak a következő Windows 10 verzióknál: 2004, 20H2, 21H1. Minden lépés utána indítsd újra a számítógépet és ellenőrizd, hogy megoldódott-e a probléma.

 1. Microsoft Store alaphelyzetbe állítása
  Gépház>Alkalmazások>Keressük ki a Microsoft Store alkalmazást majd kattintsunk a speciális beállításokra>A bejött oldalon kattintsunk a Befejezés majd ezután az Alaphelyzet gombra. 

 2. Microsoft Store reset parancsal
  Nyissuk meg a Start Menüt és írjük be a következőt: wsreset majd futtassuk a parancsot. 30 másodperc - 10 perc közötti időt szokott ez igénybe venni.

 3.  Microsoft Store Cache manuális törlése
  Nyissa meg a rendszer meghajtót általában ez a C meghajtó majd a Felhasználók mappát utána a felhasználó nevével elnevezett mappát és utána a következő könyvtárba navigálj> AppData\Local\Packages \Microsoft.WindowsStore_8wekyb3d8bbwe\LocalCache és innen törölj minden fájlt. Lényegében ezt végzi el amúgy a wsreset parancs is de volt már rá példa, hogy a wsreset nem de ez a manuális törlés javított meg Microsoft Store hibát.

 4. Microsoft Store törlése és újratelepítése
  Ezt a műveletet csak a PowerShell-ből tudjuk elvégezni. (kék hátterű parancssor). Jobb egér gombbal kattintsunk a Start Menüre és válasszuk ki a Windows PowerShell (rendszergazdaként) opciót majd mikor betöltött a PowerShell a következő parancsot írjuk be:
  Get-AppxPackage *windowsstore* | Remove-AppxPackage
  Miután ez lefutott indítsuk újra a számítógépet, indítsuk el a PowerShellt ugyan úgy és a következő parancsot írjuk be:
  Get-AppxPackage -AllUsers| Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}
  Ezzel újratelepítjük a Microsoft Store alkalmazást.

 5. Microsoft Store újraregisztrálása
  PowerShell-t nyissuk meg rendszergazdaként csak úgy, mint az előbb és a következő parancsot írjuk be:
  Get-AppXPackage *Microsoft.WindowsStore* | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

 6. Microsoft Store alkalmazások újratelepítése és regisztrálása
  Megint nyissuk meg a PowerShell-t és a következő parancsot írjuk be:
  Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}
  Ennek a parancsnak a futtatása több időt fog igénybe venni mint a fentebb említettek illetve jelennek majd meg prios feliratú szövegek a parancssorban de ezekkel nem kell foglalkozni csak hagyjuk, hogy lefusson majd indítsuk újra a számítógépet. 


 7. Rendszeren belüli Windows 10 telepítés/hibajavítás - (IPU)
  Töltsük le a Windows 10 ISO fájlt a számítógépünkre a Microsoft weboldaláról. https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209 Ha ez meg van akkor indítsuk el az ISO fájlban lévő Setup.exe-t. Válasszuk ki, hogy NEM akarjuk frissíteni a számítógépet majd fogadjuk el a felhasználási szerződést. Ezután egy kis töltés után a következőt kell, hogy lásd: Windows 10 Home/Pro telepítése, a személyes fájlok és alkalmazások megtartásával. Amennyiben a telepítés gombra kattintasz a Windows 10 egy hibajavításos telepítést futtat le ahol minden személyes fájlod és alkalmazásod megmarad. Ha itt valami mást olvasol akkor annak több oka is lehet amibe most nem megyek bele ebben a cikkben. Ha nem akarod véghez vinni a telepítést csak zárd be az ablakot és kész. 

 8. Új felhasználó profil
  Ha Windows 10 hibákról beszélünk sok esetben a hbaforrása a felhasználói profil sérülése de, hogy ez miért történik ne kérdezzétek fogalmam sincs a lényeg, hogy ha egy új profil hozzunk létre azzal tesztelhetjük, hogy ilyen problémánk van-e vagy sem. Hozz létre egy új rendszergazdai fiókot a számítógépen és nézd meg, hogy ha abba átlépsz működik-e a Microsoft Store ha igen akkor telepítsd innen a használni kívánt programokat és tedd elérhetővé az összes felhasználónak így ha visszalépsz az eredeti fiókodba akkor elérhető lesz számodra is a program. 

 9. Ha semmi nem működött akkor két lehetőség van
  Az egyik, hogy vársz és valamelyik frissítés szinte biztos javítani fogja ezt a problémát. A második, amit tudsz tenni hogy teljesen újratelepíted a rendszert. Ezzel óvatosan mert nem garantált, hogy megoldja a problémát. 

Összegzés

Ügyfeleimnek mindig javaslom, hogy kerüljék a Microsoft Store-t. Egyik internetes app/játék store-nak sincs annyi idióta és random hibái, mint a Microsoft Store-nak. Sajnos a Microsoft ügyfélszolgálata se tud a Microsoft Store hibákban komolyabb segítséget adni csak, amit fentebb leírtam mivel általában amikor egy komolyabb probléma jelentkezik az a Microsoft mérnökeire vár, hogy kijavítsák a hibát nem pedig a mezei ügyfélszolgálatosok dolga. 

Ezek a hibaelhárítási lépések minden Microsoft Store hibára használhatóak biztonsággal és azonnal. Amennyiben valamelyik hibaelhárítási lépés megoldotta a problémádat vagy tudsz másik hibaelhárítást akkor írd meg nekünk kommentba!


Bug mentes napokat!

Balázs András e.v.


Díjnyertes VPN - most 73%--os kedvezménnyel!

Díjnyertes VPN - most 73%--os kedvezménnyel!

5000+ szerver 60+ országban (folyamatosan bővülő rendszer) - a legnagyobb VPN szerver hálózat a bolygón!

Nincs sávszélesség vagy adatkorlát a VPN forgalom számára

Kockázatmentes 30 napos pénz-visszafizetési garancia

6 eszközt tud egyszerre összekapcsolni egy NordVPN fiókkal

Katonai szintű AES-256-GCM titkosítás csak a legbiztonságosabb protokollok használatával: OpenVPN (UDP és TCP), IKEv2 / IPSec, NordLynx (WireGuard alapján)

A NordVPN feloldja az összes fő streaming szolgáltatást: Netflix, HBO GO, Amazon Prime, Pandora, Disney +, Hulu, Youtube, BBC Player. Nézzen olyan tartalmakat is amelyek a tartózkodási helye miatt nem elérhetőek.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!
Váltás gyengénlátó verzióra!