NEM JOGTISZTA! | OFFICE PRO PLUS

2021-07-14 13:06:55-kor,Microsoft Office kategóriában

Microsoft Office Professional Plus nem ugyan az, mint a Microsoft Office Professional. De mégis mi a különbség?

A Microsoft Office Professional otthoni felhasználók számára is elérhető és megvásárolható Office kiadás. Az ára igen borsos 207.999 Ft (Pár hete még 179.999 Ft volt). Az Office Professional tartalmazza a Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Publisher, Access alkalmazásokat amelyek egyszerre egy PC-re vagy Mac-re telepíthetők. 

Fontos megemlíteni, hogy ez az Office kiadás olyan személyek számára lett elkészítve, akik professzionális szinten kezelik az Office alkalmazásokat és ezzel keresik a kenyerüket. Ezeknek az embereknek még ez a 207.999 Ft se számít horribilis összegnek mivel például egy professzionális excel adatkezelő személy fizetése akár háromszorsa is lehet ennek. 

Na de most nézzük mi is az a Microsoft Professional Plus!

A professional plus céges környezetre lett tervezve és jogtisztán csak is a Microsofton keresztül vásárolható meg és Microsoft Partneri szerződés szükséges hozzá.. pont!

És nem.. nem tudod megvásárolni, mint "felújított" licensz. Minden egyes az interneten megtalálható Professional Plus licensz NEM jogtiszta. Foglalmam sincs honnan szerzik ezeket a licenszeket és miért tudják ilyen nagyszámban árusítani felhasználók számára de a lényeg, hogy nem jogtszták.

Amikor egy Pro Plus terméket vásárolsz 3 típusú licenszről beszélhetünk.

MSDN licensz - Informatikai szakemberek számára fentartott havi előfizetés ellenében használható licensz. MS Partneri szerződés szükséges hozzá.

VLAP licensz - Iskolai partner licensz. Jogtisztán csak is oktatási intézmények vehetik igénybe.

Volume:GVLK licensz - Mennyiségi céges licensz. Jogtisztán csak is cégek vehetik igénybe partneri szerződéssel.

Oké oké.. és akkor most mivan?

Nos ha otthoni felhasználó vagy jogi következménye annak nem lesz ha ilyen licencet veszel. Ami biztos, hogy előbb utóbb tiltásra kerül a vásárolt pro plus licenced a Microsoft által vagy lehet már vásárlás után nem fogod tudni felhasználni. 

Viszont ha cégnél használod az ilyen licenceket akkor akár csúnyán megütheted a bokádat ha kapsz egy szoftveres ellenőrzést. Van ilyen ügyfelem, aki miután megkapta a büntetést keresett fel engem és kért segítséget a szoftveres környezet kialakításában a cégénél, tehát igen, ez megtörténhet a te cégeddel is.

Ami még borzasztóbb... 

Vannak szervizek és "szakemberek", akik árulják és ajánlják ezeket a licenceket tehát még a szakmán belül sincs megfelelő termékismeret. És itt jön az, hogy akkor kinek higgyen az ügyfél? Nekem vagy a másik szakembernek? 

Annyit tudok tanácsolni, hogy legyünk logikusak és nézzük meg az eredeti árakat, hívjuk fel a vásárolni kívánt szoftver gyártóját és érdeklődjünk főleg ha cégünk szoftveres környezetének a kiépítésén dolgozunk.

ÖSSZEGZÉS

Ha egy hamisított alkatrészt veszel az autódba és emiatt kapsz büntetést az autó cége nem fog fellelőséget vállalni és ez így van a szoftverekkel is és legyünk őszinték ez logikus!! Hívd fel a gyártót legyen szó alkatrészről vagy szoftverről és tájékozódj mielőtt vásárolsz. Ha ezt nem teszed meg és emiatt kárban lesz részed az a te felelősséged lesz.

Remélem ez a rövid blog bejegyzés segített tisztázni pár dolgot és segítettem abban, hogy körültekintően tudd megvásárolni az Office licenceidet.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.

OK!
Váltás gyengénlátó verzióra!